Hoppa till innehåll

NSPH certifierade peer supporters har ny arbetsgivare. 

Nu första veckan då de NSPH certifierade och nu yrkesverksamma peer supportrarna i Stockholm har en ny arbetsgivare hos huvudmannen. Ett mål vi har arbetat med över tid i syfte att stärka långsiktiga och hållbara anställningar för peer supportrarna i Stockholm. 

Vi önskar våra NSPH certifierade peer supportrar lycka till hos sin nya arbetsgivare! 

För hösten 2023 fortsätter vi på NSPH Peer support kansliet arbetet med PEER Support metodutveckling genom nationell samverkan, forskningsdelaktighet och genom chefssamarbete med peer support verksamheter i Stockholm. Vi arbetar vidare med att stötta modelltroget peer support arbete och ökat brukarinflytande, med det långsiktiga målet att Peer Support ska bli en naturlig del av den svenska sjuk- och hälsovården, och kunna erbjudas i olika faser av sina vårdkontakter. 

Vi också fram emot att under hösten 2023 erbjuda fortbildning, handledning och att få arrangera peer support nätverksträffar för yrkesverksamma peer supportrar i Stockholm. Upprätthålla nära koppling till NSPH för att tillsammans fortsätta värna och roller peer support och verka för Peer Support på individnivå, verksamhetsnivå och systemnivå. 

    HP P PH@